Valkerij en Sigarenmakerij

Valkenswaard heeft in zijn bestaan twee belangrijke historische ontwikkelingen doorgemaakt, de valkerij en de sigarenmakerij. Deze geven de gemeente haar unieke identiteit. Beide aspecten worden in het Valkerij en Sigarenmakerij Museum in Valkenswaard gevisualiseerd. Bezoekers van het museum kunnen als aanvulling op hun museumbezoek de wandeling ‘Sigarenmakerij en Valkerij Wandelroute Valkenswaard’ maken. De wandeling kan ook afzonderlijk gemaakt worden. Hij voert door het centrum en laat wandelaars kennismaken met de geschiedenis van Valkenswaard, die op dit moment buiten het museum nog zichtbaar is. De route verbindt het verleden met het hedendaagse Valkenswaard. Ze is niet alleen interessant voor bezoekers van buiten, maar biedt ook inwoners de mogelijkheid om het eigen verleden op een speelse en artistieke wijze te beleven.

Brochure wandelroute
De brochure van de Sigarenmakerij en Valkerij Wandelroute Valkenswaard is voor € 1,00 verkrijgbaar bij het VVV-kantoor De brochure bevat een routebeschrijving met overzichtskaartje en een uitgebreide toelichting op de bezienswaardigheden en geschiedenis van Valkenswaard.