LEZING Boer-gondisch Cranendonck: Wijndomein Zurrick

Wil je meer te weten komen over producten die geproduceerd worden op Cranendonckse bodem? Dat kan tijdens Boer-gondisch Cranendonck. Boeren en agrarische ondernemers uit Cranendonck vertellen vol passie over hun product. Om het geheel compleet te maken mag je ook proeven van de producten, om zo niet alleen je kennis te vergroten, maar ook je smaak te prikkelen.

Wijn
In deze lezing/proeverij komt Henk Aarts, wijnboer en wijnmaker van Wijndomein Zurrick vertellen over wijn!

Wijn een product dat ook in ons Nederlandse klimaat goed verbouwd kan worden, zo blijkt als je een kijkje neemt bij Wijngoed Zurrick. Niet alle planten zijn geschikt voor ons klimaat, maar de druivensoorten Solaris, Souvignier Gris en de Johanniter zijn dat zeker wel. Tijdens deze lezing/proeverij vertelt Henk Aarts hier alles over. Daarbij laat hij je proeven van drie soorten wijn, waaronder ook zijn zelfgemaakte wijn, in combinatie met een hapje. Met deze proeverij krijg je zeker mooie ideeën voor het kerstdiner.

Henk Aarts / Wijndomein Zurrick
Henk is oorspronkelijk designer en docent. In 2014 was hij één van de initiatiefnemers om een nieuwe impuls te geven aan de ontwikkeling van de Baronie Cranendonck. Hij droeg hierbij het idee aan om er een wijngaard te realiseren. Gedurende het proces kwam hij meer te weten over het verbouwen van wijn. Toen het project bij het kasteeltje niet door ging heeft hij besloten om zelf een wijngaard te realiseren.

Met zijn wijngoed wil hij de beleving van wijn dichter bij de mens brengen, door het verhaal van wijn te vertellen. Hierbij gaat het onder andere over de keuzes van wijnsoorten en de vinificatie, het maken van wijn. Dit doet hij door cursussen en wijnproeverijen te organiseren in het wijnproeflokaal bij zijn wijngaard.

Praktische informatie

Vrijdag 13 december 2019 Vanaf 19:30 tot en met 21:30