Brabantsedag

Theaterparade op de laatste zondag van augustus
De Brabantsedag is een begrip in Brabant, Nederland en zelfs daarbuiten. Wat ooit klein begon in 1958 trekt nu jaarlijks ruim 30.000 bezoekers. De theaterparade op de laatste zondag van augustus is ongetwijfeld het hoogtepunt van het jaar.

In de parade komen gebeurtenissen uit het verleden tot leven, gerelateerd aan een thema en aan Brabant. De 16 wagenbouwersgroepen vertalen die creatief naar deze tijd. Het resultaat: voorbijtrekkend totaaltheater met originele ontwerpen en gedurfde techniek, dat in een paar minuten een compleet verhaal vertelt.

Thema 2019: "Wat beweegt Brabanders?"
Het thema van de 62ste Brabantsedag is "Wat beweegt Brabanders?". Dat is tijdens de themapresentatie op donderdag 8 november aan alle wagenbouwers en vrijwilligers bekendgemaakt. In een volgepakt dorpshuis ’t Perron lichtte de themacommissie de keuze toe: “Door de eeuwen heen waren er tal van aanleidingen en drijfveren die beweging op gang brachten. Waarom zijn mensen mobiel door de eeuwen heen?, waarom willen mensen zich verplaatsen? en waarom is er een wens om vooruit te gaan? kunnen een interessante en verrassende blik geven in en op ons verleden. Aan de creatieve wagenbouwers de taak en de uitdaging om de bezoekers van de 62ste theaterparade mee te nemen in een aantal van deze drijfveren.”

De meest actuele informatie is te vinden op de website van de Brabantsedag: https://www.brabantsedag.nl/.

Ga naar brabantsedag.nl/tickets en bestel het aantal kaartjes wat je wilt bestellen.

Vanaf Vrijdag 17 augustus 2018 tot en met Zondag 26 augustus 2018

Vanaf Zondag 25 augustus 2019 tot en met Zondag 25 augustus 2019