Beleef het gedicht

Dit is niet zomaar een fiets- en wandelroute. Deze route maakt deel uit van een uniek project ter ere van de Valkenswaardse dichter Frans Hoppenbrouwers.

In de acht jaar dat Frans Hoppenbrouwers stadsdichter van Valkenswaard was, schreef hij ruim negentig gedichten over markante plekken in zijn geliefde dorp Valkenswaard. Een selectie hiervan (26) is vereeuwigd op fraaie tafeltjes, op of vlak bij de plek waar ze over gaan. Samen vormen zij, één tafeltje uitgezonderd, een fiets- en wandelroute die je voert langs de mooiste plekjes van onze gemeente. Het tafeltje dat die ene uitzondering vormt staat in Handel. Dit vanwege de bijzondere band met Valkenswaard, namelijk de processie die jaarlijks plaatsvindt van Valkenswaard naar het Mariabedevaartsoord Handel.

Naast het werk van Frans Hoppenbrouwers is op elk tafeltje nog een gedicht te lezen. Dit tweede gedicht is geschreven door een Valkenswaardse scholier. Leerlingen van alle basisscholen en scholengemeenschap Were Di hebben in het kader van het project ruim 700 gedichten geschreven. Dat deden ze onder impuls van de Valkenswaardse cultuurcoaches Masha de Brouwer, Els van den Putte en Jacques van Gerven. De scholieren hebben zich laten inspireren door dezelfde bijzondere locaties als Frans Hoppenbrouwers en door de gedichten die hij erover schreef. 26 scholierengedichten zijn geselecteerd voor de gedichtentafeltjes.

Markt Model.NdtrcItem.HouseNumber
5554 CA, Valkenswaard